wtorek, 4 stycznia 2011

ZUPA GULASZOWA Z FASOLKĄ


Składniki
1 łyżka ostrej papryki
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżka tymianku
1 łyżka mąki
300 g mięsa wieprzowego
puszka konserwowa fasolki białej
300 g pomidorów startych lub można to zamienić na 3 łyżki koncentratu pomidorowego
1litr bulionu mięsnego
3 cebule
2 łyżki oleju
ząbek czosnku
sól, pieprz

Wykonanie
Mięso pokroić w kosteczkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać i podsmażyć w garnku na oleju. Gdy cebula nabierze złotego koloru dodać mięso i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać fasolę, pomidory, doprawić do smaku tak jak każdy lubi i jeszcze chwilkę podgotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz