środa, 12 stycznia 2011

GOTOWANY RYŻ Z KOKTAJLEM TRUSKAWKOWYM


Składniki
1 opakowanie jogurtu naturalnego
0,5 litra mleka
1 opakowanie śmietany
0,5 kg truskawek ( o takiej porze roku mogą być mrożoneJ)
2 szklanki ryżu
cukier
sól

Wykonanie
Koktajl truskawkowy truskawki umyć i odsączyć z wody.
Przełożyć do naczynia, posypać cukrem (wedle swojego uznania) i widelcem dobrze je rozgnieść (jeżeli ktoś nie lubi kawałków owoców można je zmiksować), dodać śmietanę i jogurt i dobrze wymieszać. Wstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia. Ryż ugotować w mleku dodając odrobinę soli. Następnie odcedzić. Gorący ryż podajemy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowanym koktajlem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz